prod1

ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Οι λεμονιές οι Ελιές και τα φρούτα πάντοτε ήταν παρόντα στην ιστορία της καθημερινής ζωής καιδιατροφής στην Μεσόγειο.
Σήμερα το λάδι θεωρείται ένα από τα βασικά στοιχεία της ξακουστής Μεσογειακής διαιτητικής διατροφής η οποία παρέχει ευχαρίστηση και αγάπη για την υγεία και έναν ισορροπημένο οργανισμό.
Η παραγωγή λαδιού είναι η βασική απασχόληση στην περιοχή. Καλλιεργούμε ελαιόδεντρα γενιές επί γενιών και τελευταία έχουν αρχίσει και οι οικολογικές καλλιέργειες χωρίς τη χρήση λιπασμάτων.
Τομάτες, βασιλικός, φασολάκια, κρεμμύδια, και πολλά άλλα αποτελούν τα βασικά συστατικά της τοπικής κουζίνας.
Το τοπικό λάδι ακόμη κρατάει την αρχική του βασική γεύση διότι παράγεται σχεδόν όπως παλιά με τον πατροπαράδοτο τρόπο.
Το μάζεμα της ελιάς γίνεται με τα χέρια και εξασφαλίζει την απαραίτητη φυσική ποιότητα.
Το παραγόμενο λάδι είναι ανοικτού χρώματος και έχει ωραία άγουρη γεύση και φυσικό άρωμα.
Το λάδι αυτό συνήθως δεν μπορεί κάποιος να το βρει σε Supermarkets. Μπορεί να το προμηθευτεί από τους τοπικούς παραγωγούς.

Η τοπική κουζίνα είναι επίσης γευστική και ενδιαφέρουσα.
Στις σπεσιαλιτέ της περιοχής περιλαμβάνονται χταπόδι ξιδάτο, ψαρόσουπα, μακαρονόπιτα, χορτόπιτα και κολοκυθόπιτα.

prod_2